Skador, lite gråt och fin vandring

Här kommer del tre.

25/6 Söndag

12 km på Etapp 4 + 10 km på Etapp 5

Staffan åkte hem på morgonen annars såg den här morgonen ut ungefär som föregående morgnar har gjort.

Idag var mitt mål satt till Stora Gålsjön. Det innebär en vandring på 22 km. Garphyttedammen – Uskavi – Stora Gålsjön.

Stora delar av den här etappen gick på landsväg, det tycker inte jag är så roligt, men det är bara till att gå på. Annars var det inte särskilt kuperat, vilket gör det lätt att gå.

DSC_0290

När det var ca. 4-3 km kvar till lägerplatsen skadar Roffe sin tass. Den svullnar upp och han vill inte stödja på den. Min första tanke är att han fått in något mellan trampdynorna och jag sköljer med vatten och försöker titta. Men det syns inget. Jag inser snart att han inte kan gå, och om det han skulle ha blivit biten av något är det kanske inte bra att han går för mycket på tassen. Jag försöker därför göra en form av mitella av min handduk som jag stoppar Roffe i och bär honom den sista biten. Detta blev de längsta 3 km jag gått. 23 kg på ryggen och 6 kg Roffe framme på magen.

DSC_0292

Det slutade med att Staffan fick komma och hämta Roffe på morgonen, hans svullnad hade gått ner lite men jag ville ta det säkra före det osäkra och låta Roffe vila lite hemma. Vilket visade sig vara ett bra beslut för jag fick avsluta hela vandringen tillsammans med Roffe några dagar senare!

26/6 Måndag

8 km på Etapp 5 + Etapp 6.

Efter att jag lämnat Roffe med Staffan och de kört iväg kände jag en enorm tomhet. Att ha Roffe vid min sida har varit väldigt betydelsefullt, nu helt plötsligt börjar jag att fundera över vilka anledningar/orsaker som är giltiga för att avbryta mitt äventyr. Som tur är kommer jag inte på någon bra anledning och fortsätter att gå. Något som också hjälper är att mina föräldrar bestämmer sig för att komma upp från Skåne och hälsa på. Min mamma kommer dessutom att gå med mig några dagar. Detta tillsammans med bristen av godkända anledningar att bryta gör att jag biter ihop och sätter ena foten framför den andra och fortsätter min vandring.

Idag ska jag gå ca 21 km. Stora Gålsjön – Hammarby – Digerberget. En etapp som var ganska blandad, allt från skog, grusväg och kalhygge. Jag var ganska nedstämd under hela dagen vilket gjorde att jag säkert inte njöt lika mycket som jag kanske gjort annars. Jag hittade dock några kantareller som jag kunde förgylla min måltid med. Efter ett par nätter i vindskydd ska det bli skönt att krypa in i tältet igen.

 

27/6 Tisdag

Etapp 7

Efter en god natts sömn i tältet känner jag mig bättre till mods och att jag har en kortare vandring på 17 km framför mig känns skönt.

Digerberget – Mogetorp 17 km.

Jag har nu vant mig vid att gå själv och hur mycket jag än saknar Roffe kan jag inte låta bli att erkänna att väskan är lite lättare utan hans mat, och att jag har en själ mindre att ta hänsyn till vilket gör att jag har ännu lättare för att hålla ett tempo som passar mig. Jag är nu helt själv med mina tankar och funderingar och inser att det är ganska skönt att gå helt själv i en skog där jag känner mig pytteliten. Istället för att fundera över vilka anledningar som är giltiga att bryta äventyret för har jag istället börjat fundera över hur jag ska fira min målgång och vad det första är jag ska göra när jag kommer hem. Att ha tankarna på på firandet av ett avklarat äventyr gör att den här dagen flyger fram.

Jag kommer till Mogetorp strax efter 15.00. I Mogetorp finns inget vindskydd eller tältplats så jag hoppas få sätta upp tältet någonstans i närheten. När jag kommer fram är värdshuset stängt… Typiskt. Men ägarinnan är kvar och hon låter mig sätta upp tältet och för en symbolisk summa får jag även nyckel till toalett och dusch. Tack snälla än en gång! Jag diskuterar med mig själv om jag ska ta en dusch eller inte. Men när jag inte har några rena kläder att ta på mig och det jag får ta på mig rena underkläder först på fredag väljer jag bort duschen, trots den odör som jag utsöndrar.

Jag får många timmars vila, något som är välbehövligt och säkert en bidragande faktor till att jag faktiskt tog mig i mål till sist. Ett tips till alla som har funderingar på att vandra längre sträckor: var noga med att ta hand fötter och att vila.

28/6 Onsdag

Etapp 8 + 7 km på Etapp 9

Den här morgonen vaknar jag upp till en dag som kommer att bjuda på fantastisk vandring!

Mogetorp – Blankhult – Göljan 21 km. Detta kom att bli min favorit sträcka. Den här sträckan kom så himla lägligt. Efter att jag haft det tungt mentalt utan Roffe så fick jag en vandring som bjöd på fantastisk natur, jag hade när jag kom till lägerplatsen avverkat lite mer än halva sträckan av min 28 mil, när jag vaknade upp dagen därpå så var jag tidsmässigt över halva äventyret och samma dag skulle mina föräldrar komma och hälsa på. Mitt humör var nu på topp! Eller ja nästan, för riktigt än visste jag inte hur fin vandringen skulle vara.

Jag packade ihop mitt tält och packning, passade på att gå på riktig toalett (annars har det varit torrdass) och tackade än en gång Mogetorps värdshus för den fina gesten.

När jag kom till lägerplatsen vid Göjlan var det inget undantag, den låg kanonfint vid en sjö precis som många av de andra lägerplatserna. Jag firade att jag var halvvägs genom mitt äventyr med ett kallt dopp i sjön, rena underkläder och en fantastisk solnedgång (jag lyckade med andra ord hålla mig vaken den här gången).

Det är svårt att beskriva ett ställe och jag tror att mycket i hur man upplever något beror på den sinnesstämning man befinner sig i. Men det här stället skulle jag lätta åka till igen.

Jag somnade den kvällen med en bubblande känsla i magen, jag var stolt över mig själv, jag var glad över att vara där jag var och dagen efter skulle mina föräldrar komma. Det var som att försöka somna dagen innan julafton.

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s