Navigering

Jag sitter just nu på tåget mot nästa Adventure Academy träff. Den här gången ska vi navigera, sova utomhus och träffa några två av våra sponsorer. 

Jag hoppas på att vi får lite mindre snöblandat regn den här gången, så att allt inte blir dyngsurt. Det ska bli roligt att komma ut igen och använda sina prylar, för varje gång jag testar ryggsäcken, liggunderlaget, stormkök ja vad som helst så lär jag känna mina grejer och det kommer jag ha hjälp av under min vandring. Det är trots allt bara 5 veckor kvar nu tills jag ta de första stegen på mitt äventyr på Bergslagsleden. 

Inför den här träffen med navigering på schemat har jag med mig en ny och fräsch kompass. Mina tidigare erfarenheter av karta och kompass sträcker sig till orientering med mina elever och att sätta ut och plocka in kontroller åt dem. Det brukar dock alltid vara så att en och annan elev orienterar på fritiden och brukar hjälpa mig att flytta på en eller två kontroller som hamnat lite fel. Jag ser därför fram mot att få ytterligare kunskaper i ämnet. Jag har dessutom försökt att förbereda mig lite genom att läsa på om navigering utan kompass. Följande har jag lärt mig:

1. Mossa växer på trädets nordiska. 

2. Grenarna är ofta större och kraftigare mot syd sidan. 

3. Om du håller en analog klocka i handen, vridning så att timmvisaren pekar mot solen, mitt mellan 12 (13 sommartid) där har du en sydlig riktning. 

Det finns säkert fler sätt men det var dessa jag valde att lära mig, förutom att solen går upp öst och ner i väst. 

I min ryggsäck har jag också med mig mat som jag själv torkat. Jag kommer att äta en Köttfärsgryta med ris, champinjoner, morötter och paprika och andra måltiden blir potatismos med kyckling, purjolök och champinjoner. Det ska bli spännande att se hur maten blir! 

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s