Nu är det riktigt nära

Så här efter valborgsfirande, som spenderades i sommarstugan i goda vänners sällskap och lite montering av köksskåp så konstaterar jag med skräckblandad förtjusning att det är ca 1 1/2 månad kvar innan min vandring börjar.

Ja,  nu börjar det bli dags för nedräkning. Den 22/6 kommer jag att ta mina första steg på mitt äventyr genom Bergslagen och Bergslagsledens Orange Band! Tyvärr har min träning uteblivit, av vilken anledning vet jag inte riktigt men jag vet att jag har enbart mig själv att skylla. Därför tänkte jag slå två flugor i en smäll imorgon. Jag ska nämligen sätta ut orienteringskontroller imorgon till mina elever och då tänkte jag ta på mig ryggsäcken och passa på att träna lite när jag ändå går i skogen.  Även om det inte blir så många mil så får jag ändå öva på att bära.

Förra veckan hade vi träff med Adventure Academygänget igen. Det var dags för att testa på långdistanscykling, alltså att cykla på sån där fräsig racercykel. Jag hade lånat ett mellanting mellan racer och typ citybike av en kollega så jag kände mig sportig och cyklig. Innan vi träffades för att cykla var vi några som övernattade utomhus i tält.

18254353_1480538305353796_1894468576_n
Tittar man riktigt noga ser man nästan att det spöregnar, och om det inte syns så kan jag berätta att det verkligen SPÖREGNADE. Men det gör inget om man har en Marmot skaljacka på sig!

Babek gjorde god viltkebabb till oss på sin Muurikka och jag hade med mina reflektorugnar så jag kunde bjuda på citronkaka till efterrätt och varma, nygräddade croissanter till frukost.

18302180_1480538298687130_1689213007_n
Citronkaka i ugnen.
18254109_1480538322020461_2117764645_n
Croissanter håller på att gräddas.

Trots att regnet senare övergick till snö vid 21 tiden var det en mysig övernattning och att få krypa ner i sovsäcken och höra regnet/snön som faller på tältduken är fantastiskt rofyllt. Att vaka av att regnet övergått till vind och då istället höra hur det susar i trädtopparna var bara för bra för att vara sant. Jag menar, vem vill inte vakna upp till det här:

18254174_1480538285353798_1313545697_n

Morgonkaffet blir inte bättre än så här!

När vi packat ihop vår utrustning och städat lite (ni vet väl att man alltid ska lämna platsen i bättre skick än vad den var när man kom dit) så begav vi oss mot en cykelrestaurang/fik som heter Le Mond för att äta lunch och lyssna på Magnus McPheat som lärde oss mer om cykelns mekanik och vad man bör tänka på om man ska ut på cykeläventyr. Vi lyssnade även till en av våra ledare på utbildningen Kar-Philip Malmqvist som gjort ett och annat cykeläventyr. Efter all teori var det dags att lära sig att meka lite!

18253743_1480538332020460_201998067_n18302087_1480538362020457_1833050959_n

Till sist var det äntligen dags för att cykla, jag har tyvärr inga bilder därifrån för jag var helt upptagen av att försöka hänga med så jag kunde ligga i vindsuget eller på rulle som man också kan säga. Senare hade jag fullt upp med att trampa så att jag kunde överleva… ojoj vad jobbigt det var. Men roligt, så nu har tankarna redan startat på att någon gång göra ett cykeläventyr… nu får väl min man krupp när han läser detta (men du kan vara lugn Staffan, det blir inte den här sommaren, haha).

Innan jag fick sätta mig i bilen och åka hem skulle jag ”bara” spela in ett poddavsnitt… Vi har tre väldigt duktiga killar i vårt gäng som tagit tag i att fixa så att alla som går utbildningen ska intervjua varandra i olika poddavsnitt, så det kommer alltså finnas en Podcast som handlar om alla våra äventyr, så jäkla coolt! Jag ska givetvis berätta när avsnitten ligger ute för att höras. Jag intervjuar och blev intervjuad av Johan som ska göra sitt äventyr på Grönland, ni får höra mer om det äventyret i den kommande podden. Jag var ganska trött när jag skulle sätta mig vid mikrofonen så jag glömde att fota då, men såhär såg det ut när Mathilda, Kristin och Pälle intervjuade varandra

18254330_1480575538683406_1510089054_n

Gustav, i svart tröja, är en organisatörerna. Jag har varit väldigt nervös inför inspelningen och jag hoppas att det blev bra. Det var svårare än jag trodde att intervjua och bli intervjuad men på ett annat sätt var det lättare än jag trott. När jag glömde att det fanns mikrofoner där så gick det ganska bra, tror jag. Man vill liksom få den där samtalskänslan. Jag har ärligt talat ingen aning om hur resultatet kommer att bli, men nu kan jag inte göra något åt det iallafall.

Nu ser jag fram mot att komma ut i skogen imorgon och sätta ut lite orienteringskontroller!

Alla ni som planerar att vistas ute i naturen kom i håg: INTE STÖRA, INTE FÖRSTÖRA!

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s