Det ska skrivas projektplanering också…

Ja mitt i allt häftigt vi får göra i utbildningen ska vi skriva en projektplanering. Alltså mellan att klättra på klättervägg och träffa fantastiska människor under vildmarksmässan ska jag skriva en utförlig plan av hur mitt äventyr ska gå till. Planen ska innehålla olika delar så som:

  • syfte
  • mål
  • bakgrund
  • riskanalys
  • tidsplan
  • påverkansfaktorer
  • budget
  • förberedelser

ja för att nämna några, Just nu är jag på riskanalys delen. Jag listar vilka risker som finns med mitt äventyr och sen skattar jag dem utifrån hur stor sannolikhet det är att det inträffar en skala på 1-5, sen skattar jag hur stor konsekvensen är om det inträffar, också i skala 1-5 det sista jag gör är att multiplicera dessa tal och då får jag den uppskattade risken. Det skulle kunna se ut så här:

Skavsår: Sannolikhet 3
Konsekvens 2
Risk = 6

Björnattack: Sannolikhet 0
Konsekvens 5
Risk = 0

Typ så ska vi gör med de risker som kan tänkas inträffa under vårt äventyr.

När jag inte skriver på min projektplan har vi även fått en läxa av en fotograf, Daniel Breece, att ta en ”selfie” (inte en selfie på en armlängdsavstånd utan där vi riggar en kamera och använder självutlösare) och en annan äventyrsbild/naturbild. När jag och min man var i mina svärföräldrars sommarstuga för att sätta nytt kök fick jag lite fri lek när det skulle handlas lite extra grejer på IKEA. Då passade jag på att ta lite bilder som jag tänkte skicka iväg, men ni kommer nu att få en första glimt av bilderna. DCIM100GOPROGOPR0396.JPGDCIM100GOPROGOPR0375.JPGDCIM100GOPROG0060358.JPGDCIM100GOPROGOPR0388.JPGDCIM100GOPROG0050348.JPGDCIM100GOPROG0070373.JPGIMG_3463IMG_3460Bilderna har jag tagit med min Go-Pro kamera i Hästnäs vid Hjälmaren, och ingen av bilderna har blivit redigerade än. Jag har väl lite att jobba med innan det är dags att skicka in för respons.

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

En tanke på “Det ska skrivas projektplanering också…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s