Det sägs att 90% av äventyret består av förberedelser…

… och 10% är själva genomförandet. Det blir jag mer och mer medveten om, framför allt när jag skriver på min ”projektplan”. Projektplanen har vi blivit ålagda att skriva, i den ska det bl.a. finnas med en bakgrund till varför vi valt vårt äventyr, lite fakta om äventyret, riskanalys, tidsplan, budget, förberedelser osv. Kort sagt kan man beskriva projektplanen som en extremt noggrann planering för hur jag ska genomföra mitt äventyr. Många av förberedelserna tycker jag är roliga och givande, som t.ex. att läsa in sig på hur jag torkar mat och vilka måltider jag kan laga i naturen. Att träningsvandra med packning är även det en del jag tycker är både rolig och trevlig, för oftast får jag med någon kompis och då blir det en win win för mig med både umgänge och träning. Det är tur att jag har en väldigt förstående man. Jag kan ärligt säga att jag kanske inte varit det roligaste sällskapet för honom när jag nördar in mig på friluftsprylar och surfar runt på diverse hemsidor om vandring och hur man packar väskan, hur man torkar mat och vilka prylar som kan vara bra att ha med sig.

I skrivandes stund är det faktiskt bara ca 3 1/2 månad kvar innan min vandring börjar. Precis som med mycket annat man har en deadline till så har det tidigare känts som om jag har en ocean av tid, fram tills den 1:e mars. Då slog det om och plötsligt kändes det som om all tid försvunnit. Nu blir det till att träningsvandra på riktigt, skriva upp i kalendern när jag ska gå och inte låta mig styras av väder och vind. Att testa all min utrustning, att börja lista vad jag ska ha med mig och inte minst börja torka min mat. Under vandringen kommer jag nog att blanda lite med egen torkad mat och färdiga produkter när det gäller frystorkad mat.

På fredag bär det av till vildmarksmässan i Stockholm, där ska vi presentera våra kommande äventyr vid en monter men vi ska också berätta om vårt äventyr på scen. Den senaste tiden har därför mest bestått av att få till en snygg och informativ affisch som ska sitta vid montern, men också en muntlig presentation av äventyret på tre minuter. Tre minuter är inte särskilt lång tid. Det blir till att vara saklig, tydlig och effektiv. Jag är nästan klar men eftersom jag vill att det ska bli så bra som möjligt så blir det endel ändringar allt eftersom jag läser igenom det jag skrivit. Det blir första gången för mig på vildmarksmässan och jag är sjukt peppad men också en liten gnutta nervös.

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s