Så börjar mitt äventyr med Adventure Academy 2017

ska%cc%88rmavbild-2017-03-02-kl-19-02-48Eftersom jag ska göra mitt första ”riktiga” äventyr på egen hand i sommar startar jag den här bloggen. Här kommer du kunna följa mig, min utbildning på Adventure Academy, min träning inför mitt äventyr och sist men inte minst även mitt ÄVENTYR.

I sommar ska jag gå hela Bergslagsleden under ca 15 dagar. Det är 280 kilometer som jag ska vandra och om jag klarar det har jag gjort mig förtjänt av Bergslagsledens Orange Bandet. Orange Bandet lanserades i juni 2016, och för att förtjäna det måste man ta sig hela leden för egen maskin i ett sträck. Bergslagsleden startar i Kloten på gränsen till Dalarna och slutar i Stenkällegården i Västergötland.

Allt detta började med att jag scrollade igenom mitt flöde på Facebook. Då såg jag ett en kompis till mig gillat en sida som heter Adventure Academy. De sökte deltagare till sin äventyrsutbildning. Jag klickade in mig på sidan och läste om vilka moment som skulle ingå i utbildning, det var allt från klättring till kajakpaddling, samtidigt som man får göra och uppleva häftiga saker ska man samtidigt planera ett eget äventyr. Genast kände jag att detta var perfekt för mig, jag som alltid gillat att vara ute i naturen men aldrig tagit tag i att genomföra någon av alla de resor/äventyr jag skulle vilja. Jag börjar med en gång att fundera på vad jag skulle vilja planera för äventyr. Tankarna går på högvarv och jag leker med tanken att göra ett äventyr på Grönland eller kanske i alperna i Schweiz. Jag ville ju så gärna bli antagen att jag bara var tvungen att komma på ett bra äventyr. Det var bara dagar kvar innan ansökan ska skickas in när jag började fundera över att göra mitt äventyr i mitt närområde.

Efter mycket tankar fram och tillbaka beslutar jag mig till slut för att mitt äventyr kommer att bli Bergslagsleden. För att utmana mig själv sätter jag upp några förutsättningar som ska gälla under vandringen:

– Jag ska inte bo i stugor/vandrarhem
– Allt jag ska använda under min vandring ska rymmas i min ryggsäck
– Jag ska inte ha några depåer längs med leden
– Under 48 h ska jag endast äta det jag kan få tag på i naturen

Med detta klart för mig skriver jag ihop min ansökan och skickar iväg den. Nu väntar ca två veckor innan ett besked om huruvida jag blivit antagen eller inte. Jag hade ingen aning om ifall mitt val av äventyr inte var tillräckligt utmanande eller vad för typ människor de sökte till utbildningen. Därför var det svårt att ha någon känsla för om jag hade chans att bli antagen eller inte, det enda jag visste var att om jag INTE skickat in en ansökan hade jag definitivt inte haft någon chans att komma med.

Så kom äntligen mailet från Fredrik Erixon, som är en av ledarna, där han gratulerade och meddelade att jag blivit antagen till Adventure Academy 2017. Jag blev väldigt glad och förvånad på samma gång, men mest förvånad tror jag. Tänk att just jag kom med?!

Nu börjar ett helt nytt kapitel i mitt liv som kommer innehålla stora och små äventyr, bloggande, nya bekantskaper och en hel del utmaningar. Det ska bli ett otroligt häftigt och inspirerande år jag går tillmötes.

Annonser

Publicerat av

rosedalsadventure

Som deltagare i Adventure Academy ska jag under sommaren 2017 gå hela Bergslagsleden och där med ta Orange Bandet. Du kommer kunna läsa om utbilningen Adventure Academy, min träning inför vandringen och om mindre äventyr och friluftsaktiviteter jag hittar på.

2 reaktioner till “Så börjar mitt äventyr med Adventure Academy 2017”

  1. Kul att läsa! Du skriver så man riktigt känner hur det känns att bada isvak tex!
    Det ska bli så roligt att läsa och följa, sen det bästa, få höra efteråt! 😊
    Spännande att under 48 h bara äta det du får tag på i naturen, det vill jag höra om sen!
    Ses imorgon på jobbet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s